Om oss

Agder Gruppen är en pålitlig totalleverantör till tunnel- och anläggningsbranschen och har på kort tid vuxit till att bli en stor och seriös aktör på marknaden. Vi har anslutit oss till de allra bästa och strävar efter att leverera kvalitet på alla nivåer.

BAKGRUND: Sommaren 2015 grundades Agder Gruppen av Svein Arne och Else Berit Uppstad. Svein Arne tog med sig en lång erfarenhet från branschen, där han efter examen som byggmekaniker fick jobb på Skanska. Efter några år där började han på Pon Equipment som mekaniker, där han gick vidare till arbetsmästare och säljare. Det blev hela 10 år på Pon-koncernen innan Svein Arne valde att starta eget. Agder Gruppen startade med 200 kvm på Rigetjønn i Kristiansand och en inhyrd mekaniker.

Idag är Agder Gruppen en totalleverantör inom tunnel- och anläggningsbranschen som erbjuder lösningar för köp, försäljning, uthyrning och utveckling av maskiner och utrustning.

Sedan 2018 har Agder Gruppen framgångsrikt hyrt ut maskiner för tunnelprojekt i Stockholm, vilket stärkt företagets rykte i Sverige. Positiv respons har lett till etablering av en separat filial i Stockholm för att möta den ökande efterfrågan.

Uthyrning av anläggningsmaskiner växer snabbt i Sverige, och Agder Gruppen är strategiskt positionerade för att utnyttja denna tillväxt. De har en spännande möjlighet att stärka sin närvaro och erbjuda specialiserade tjänster till fler kunder, med tanke på det ökande behovet av både tunnel- och anläggningsmaskiner. Som återförsäljare av välkända varumärken, inklusive XCMG, har Agder Gruppen en nyckelroll i utvecklingen av tunnel- och anläggningsmaskiner, och deras engagemang för att leverera högkvalitativa lösningar från kända tillverkare är tydligt.

Den 1 februari 2024 förvärvade Agder Gruppen samtliga aktier i Steens T&E Verkstad AB i Göteborg. Förvärvet är en viktig del i utvecklingen för Agder Gruppens satsning med försäljning av XCMG maskiner, uthyrning och service för entreprenadsektorn i Sverige.

Agder-koncernen har cirka 280 anställda och omsatte 1,6 miljarder NOK 2022. Koncernen växer snabbt och har kunder över hela världen.

Kontakta oss

Vår vision:
Agder Gruppen kommer att vara den föredragna totalleverantören till entreprenörer i Norden.