Current

Agder Gruppen introducerar XCMG i Norge och Sverige

Agder Gruppen blir importör och återförsäljare av XCMG, världens tredje största tillverkare av entreprenadmaskiner.

– Det här är ett stort och viktigt steg för Agderkoncernen. Vilket passar väl in i vårt mål att bli den föredragna leverantören till byggbranschen i Norden, säger VD Svein Arne Uppstad.

XCMG grundades 1943 och har blivit en tungviktare på den internationella marknaden. Så nu vill den världsomspännande koncernen ta en position i Europa, och framför allt i Norden. XCMG kommer att utmana andra etablerade varumärken i Europa med sitt stora produktutbud och engagemang för innovation och batteridrift. Detta ligger i linje med Agder Gruppens gröna engagemang.

– XCMG:s gedigna produktportfölj kommer att stärka Agderkoncernen på den norska och svenska marknaden, säger Uppstad. Samtidigt lägger han särskild vikt vid hur långt tillverkaren kommit i förhållande till elektrifiering och serietillverkning av batterimaskiner. Vi har redan sålt XCMG-maskiner för nästan 100 miljoner norska kronor i Norge innan kontraktet skrevs på.

Agder Gruppen har de senaste åren byggt upp ett stort nätverk av filialer och försäljningsställen i Norge och Sverige. Och håller nu på att bygga upp en serviceapparat för XCMG på de olika orterna.

Country Manager Philo Pei från XCMG lägger särskild vikt vid den geografiska spridning som Agderkoncernen har i Norge.

– Med sina 10 outlets och 250 anställda i Norge och Sverige har Agder Gruppen ett professionellt team med stort fokus på service och eftermarknad. Det är en ära att få samarbeta med Agder Gruppen, så att vi gemensamt kan utveckla den nordiska entreprenadmaskinmarknaden, säger han.

XCMGs produktsortiment sträcker sig från traditionella entreprenadmaskiner som grävmaskiner och hjullastare, till mobilkranar och elektriska betongbilar.

Landschefen Philo Pei från XCMG (t.v.) och VDn Svein Arne Uppstad från Agder Gruppen.

Related News